Uutisia Fordilta 6/2018

4.6.2018

Autokauppa kävi vilkkaana huhtikuussa

Sekä henkilö- että pakettiautojen kauppa kävi vilkkaana huhtikuussa. Suomessa ensirekisteröitiin uusia henkilöautoja 17,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Pakettiautojen ensirekisteröinnit kasvoivat puolestaan 11 % viime vuoden huhtikuuhun verrattuna. Ford oli huhtikuussa Suomen kolmanneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 8,7 %:n markkinaosuudella. Fiesta ja Focus olivat sijoilla kuusi ja seitsemän. Pakettiautoissa Ford on tammi-huhtikuun jälkeen tutulla toisella sijalla 22,9 %:n markkinaosuudella. Fordin pakettiautoja on myyty alkuvuonna lähes neljänneksen enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Ford GT saapui Suomeen

Täysin uusi Ford GT on vain harvojen herkku. Niitä valmistetaan neljän vuoden aikana yhteensä 1 000 kappaletta. Ensimmäisen vuoden aikana valmistettavista autoista Eurooppaan saapuu 50, ja yksi niistä tuli Suomeen.

Rajoitetun tuotannon ja suuren kiinnostuksen vuoksi kaikki Ford GT:n halukkaat ostajat pisteytettiin ja Suomeen saatu ainoa auto julkistettiin FordStoressa Herttoniemessä 25.4. Auton omistaa US Parts Finn-Am Oy, joka on toiminut jo yli 40 vuotta Suomen johtavana amerikkalaisten autojen varaosa- ja tarviketoimittajana. Liike on toiminut Ford Performance -tuotteiden maahantuojana vuodesta 1985 lähtien.

Mustang oli viime vuoden myydyin sport coupe -malli maailmassa

Ikoninen Ford Mustang oli jo kolmatta vuotta peräkkäin maailman myydyin sport coupe -malli. Viime vuonna niitä myytiin lähes 126 000 kappaletta 146 eri maassa. Euroopassa Mustangeja myytiin viime vuonna 13 100 kappaletta. Mustangien valmistusmaa Yhdysvallat on edelleen suurin Mustang-markkina. Viime vuoden tuotannosta 2/3 myytin amerikkalaisille.

Linkki tiedotteeseen

Maisemien katselu ei onnistu kaikilta – tulevaisuudessa sekin voi olla mahdollista

Italialainen start-up-yritys Aedo on kehittänyt älykkään auton lasin, jonka avulla sokeat tai huonosti näkevät henkilöt voivat visualisoida ohikiitävät maisemat koskettamalla. Feel The View -älyikkuna ottaa kuvia, jotka muutetaan jyrkkäsävyisiksi mustavalkokuviksi. Ne heijastetaan ikkunaan erityisillä LED-valoilla. Kuvaa koskettamalla harmaan eri sävyt värähtelevät voimakkaasti, jolloin matkustaja voi koskettaa näkymää ja rakentaa mielessään edessä näkyvän maiseman. Ford on ollut mukana projektissa. Katso video tästä.



Superautojen kilpailukausi käynnistyy

FIA World Endurance Championship -kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa. Ford Chip Ganassi Racing -tiimi on valmiina kisaan vahvempana kuin koskaan taistelemaan GTE Pro -luokan mestaruudesta. Autopiireissä tätä vuotta kutsutaan superkaudeksi. Sarjaan kuuluu kaksi legendaarista Le Mansissa ajettavaa 24 tunnin kisaa. Fordin tiimin tavoitteena on voittaa ne molemmat. Kaikkiaan Le Mansissa nähdään neljä Ford GT -superautoa.

Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Automaa

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Automaa